به درستی محصول به سبد شما اضافه گریده است
چسب بتن نانو

چرا عایق نانو دچار اشکال میشود؟

عایقهای رطوبتی پلیمری (عایق نانو)

با توجه به این که استفاده از فناوری عایق رطوبتی پلیمری الیافدار RCI و عایق رطوبتی کوپلیمری MCI جهت آببندی قسمتهای مختلف ساختمان از جمله آببندی پشت بام، آببندی و عایقکاری استخرها و مخازن آب و همچنین آب­بندی دیوارهای بارانگیر و سرویسهای بهداشتی تا کنون خیلی در ایران رایج نبوده است بدیهی است بسیاری از دست اندر کاران صنعت ساختمان در کشوربا این فناوری خیلی آشنا نیستند.

از این رو لازم است تولید کنندگان مواد شیمیایی صنعت ساختمان در خصوص مشخصات فنی و روش اجرای این عایقهای رطوبتی اطلاعات کاملی را در اختیار مهندسین و سازندگان قراردهند. از آنجایی که تولید اولین گروه از عایقهای رطوبتی پلیمری در کشور با فناوری نانو همراه شد، بسیاری از تولیدکنندگان انواع عایق رطوبتی با کمک نانوتکنولوژی نسبت به تولید عایقهای رطوبتی بر پایه فناوری نانو روی آورند. از این رو امروزه از عایقهای پلیمری چه عایقهای رطوبتی دو جزیی و چه عایقهای تک جزیی با نام عایق نانو یاد میشود. (برای اطلاعات بیشتر در خصوص انواع عایقهای رطوبتی به این مقاله مراجعه نمایید)

همانطور که میدانید استفاده از عایقهای رطوبتی پلیمری (عایق نانو) به جای سیستمهای قدیمی آببندی نظیر قیرگونی و یا عایق رطوبتی پیش ساخته نظیر ایزوگام و ژئوممبران به دلیل مزیتهایی که این عایقهای رطوبتی پلیمری دارند در حال گسنرش است. لذا علی رغم وجود مقالات مختلف در خصوص نکات اجرایی عایقهای رطوبتی، برای آشنایی بیشتر مخاطبین با روش  استفاده از این دست از محصولات آببندی نوین مورد استفاده در صنعت ساختمان موارد زیر شرح داده میشود.

تست عایق رطوبتی پلیمری (عایق نانو)

معمولا تمامی عایقهای رطوبتی پلیمری چه عایقهای تک جزیی بر پایه رزین و یا عایقهای پلیمری پایه سیمانی به راحتی با ایجاد یک غشای آببند، توانایی آببندی تمام قسمتهای سازه را دارند.

به زبان ساده تر شما با ایک آزمایش ساده میتوانید این موضوع را امتحان کنید. شما میتوانید یک حوضچه سیمانی کوچک با بلوک سیمانی و یا آجر بسازید و سپس با اجرای یک لایه از این عایقهای رطوبتی را درون این حوضچه سیمانی عملکرد آببندی عیق رطوبتی را تست نمایید. حتی در برخی موارد عایق رطوبتی پلیمری را درون یک کارتن مقوایی اجرا میکنند و جهت اطمینان از آببندی کارتن مقوایی مذکور را با آب پر میکنند. تقریبا در تمامی تستهای آببندی عایقهای پلیمری سربلند بیرون می آیند چرا که لایه ی ایجاد شده از عایق پلیمری پس از خشک شدن کاملا آببند است.

حال این سوال پیش می آید که چه میشود که در برخی پروژه ها با اجرای یک یا چند لایه عایق پلیمری (عایق نانو) باز هم مشکل نشتی در قسمتهایی از سازه مشاهده میشود؟ معمولا در چنین مواردی سازندگان به این فکر می افتند که استفاده از عایق نانو به جای ایزوگام و قیرگونی از ابتدا هم اشتباه بوده است. ولیکن توصیه میکنم با مطالعه موارد زیر با اطلاعات کاملنر نسبت به تعیین نوع عایق رطوبتی مورد نیاز جهت سازه ی خود اقدام نمایید.

اشکالات آببندی در عایق پلیمری

معمولا جواب این سوال خارج از موارد زیر نیست:

  • این احتمال که شما با اجرای عایقهای رطوبتی نظیر ایزوگام و یا اجرای قیرگونی هم دچار اشکالات آببندی در سازه شوید وجود دارد ولی از آنجایی که مدتهاست از عایقهای رطوبتی پایه قیری استفاده میشود در بیشتر موارد اشکال آببندی متوجه مجری و یا نصاب ایزوگام و قیرگونی میشود و نه خود عایق رطوبتی. پس بهتر است در هنگام اجرای عایقهای رطوبتی پلیمری (عایق نانو) هم در خصوص رعایت نکات اجرایی این عایقهای رطوبتی اقدام لازم صورت پذیرد.
  • در زمان اجرای انواع عایقهای رطوبتی تمیز بودن زیرکار یکی از نکات قابل توجه میباشد. در صورتی که زیرکار گرد و خاک و هرگونه آلودگی باشد، مسلما عایق رطوبتی پلیمری به خوبی بر روی سازه نچسبیده و امکان جدا شدن عایق از زیر کار و در نتیجه اشکال آببندی بالا میرود. دردستورالعمل اجرایی بسیاری از عایقهای رطوبتی از جمله عایق رطوبتیMCI با توجه به پایه آب بودن این گروه از مواد آببندی، توصیه میشود قبل از اجرای عایق رطوبتی پلیمری نسبت به شستشوی زیر کار با آب اقدام گردد.
  • یکی دیگر از نکات مهم اجرایی عایقهای رطوبتی اجرای عایق رطوبتی بر روی سازه هایی است که ممکن است در اثر نشست و یا عدم مقاومت کافی دچار ترک خوردگی شوند. بدیهی است پس از ایجاد ترک بر روی سازه امکان انتقال ترک به عایق رطوبتی وجود دارد. البته برخی از عایقهای رطوبتی پلیمری نظیر عایق رطوبتی MCI امکان پل زدن بر روی ترکهای با قطر حداکثر ۱ میلیمتر دارند. ولی اگر قرار باشد ترکی با قطر بیشتر در سازه ایجاد شود به احتمال زیاد به عایق پلیمری منتقل میشود. البته در چنین شرایطی میتوان با استفاده از تیشوی فایبرگلاس جهت تقویت مقاومت کششی عایق رطوبتی پلیمری (عایق نانو) طبق دستورالعمل موجود در کاتالوگ عایق رطوبتی اقدام نمود. البته برخی از عایقهای رطوبتی پلیمری نظیر عایق ژیکابام به دلیل این که صرفا یک عایق پلیمری پایه سیمانی میباشد به هیچ عنوان خواص انعطاف پذیری ندارند.
  • در مواردی مشاهده شده است عایق رطوبتی را قبل از زمان خشک شدن کامل مورد بهره برداری قرار داده و یا به طور ناخواسته عایق رطوبتی در قبل از خشک شدن کامل (برای مثال زمان خشک شدن کامل عایق پلیمری MCI حداقل ۲۴ ساعت در کاتالوگ ذکر شده است) در معرض رطوبت قرار گرفته اند. در این موارد هم امکان اشکال آببندی در سازه وجود دارد.

راه حل آببندی با عایق نانو

صرف نظر از این که ممکن است در برخی موارد به ندرت دیده شود که یک عایق رطوبتی به صورت تقلبی تولید شده و یا عده ای از نام  و برند یک شرکت معتبر جهت اهداف سودجویانه خود سوء استفاده کرده باشند و یک محصول بی کیفیت را به عنوان یک عایق رطوبتی به مشتری عرضه کرده باشند. موارد فوق شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است در هنگام استفاده از یک عایق رطوبتی پلیمری پیش آید. لذا رعایت دقیق دستورالعمل اجرایی عایق رطوبتی مندرج در کاتالوگ محصول و استفاده از محصولات شرکتهای معتبر در این حوزه میتواند منجر به عدم روی دادن چنین پیشامدهایی باشد.

در پایان شایان ذکر است در برخی موارد استفاده از همان سیستمهای سنتی نظیر قیرگونی و یا ایزوگام میتواند نتایج بهتری را در آببندی سازه در بر داشته باشد که با مشاوره با متخصصین این حوزه میتوانید از این امر مطلع گردید. (برای کسب اطلاعات در خصوص روش استاندارد قیرگونی به این مقاله ماجعه نمایید)

برای مشاوره در خصوص استفاده از یک سیستم آببندی مناسب جهت آببندی روف گاردن، آببندی بام و سرویس بهداشتی، آببندی مخازن و عایقکاری استخر با کارشناسان واحد پشتیبانی فنی شرکت فرازپایه تماس حاصل فرمایید.

به گفتگو بپیوندید یک دیدگاه ثبت شده

  • پردیس رضایی گفت:

    چسب نانو برای استخر یک راه عالی برای حفظ و اصلاح آببندی استخر است. به‌وسیله این روش نوین و پیشرفته، می‌توانید استخرهایی را داشته باشید که ظاهری زیبا و باکیفیت داشته و در عین حال از لحاظ بهداشتی نیز مناسب باشند. به نظر من جای نگرانی وجود ندارد.

نظر بدهید