به درستی محصول به سبد شما اضافه گریده است
عایق رطوبتی پلیمری

عایق رطوبتی در ساختمان ها

انواع، روش ها و کاربرد عایق رطوبتی

اجرای عایق رطوبتی در ساختمان ها موجب تشکیل یک سد غیر قابل نفوذ در برابر نفوذ آب بر روی سطوح پی، سقف، دیوارها و سایر اعضای سازه میشود. عملکرد عایق رطوبتی و مواد آببندی جلوگیری از نفوذ آب بوده و سطوح ساختمان را در برابر آب کاملا نفوذناپذیر مینماید.

استفاده از عایق رطوبتی در ساختمان ها شامل اجرای انواع عایقهای رطوبتی نظیر عایقهای رطوبتی پیش ساخته قیری، پوششهای آببند قیری، عایقهای رطوبیت مایع پلی یورتان، عایق رطوبتی پایه سیمانی و عایقهای رطوبتی مایع میباشد.

اجرای عایق رطوبتی و ایزولاسیون برای زیرزمین، دیوارها، حمام، آشپزخانه، بالکن، عرشه پل، تراس یا پشت بام، بام سبز، مخازن آب و استخرها امری بسیار ضروری است.

انواع عایقهای رطوبتی در ساختمان

  1. عایق رطوبتی سیمانی
  2. عایق رطوبتی پایه آب مایع تک جزیی
  3. عایق رطوبتی پیش ساخته قیری
  4. پوشش قیری (قیر و گونی و یا قیرهای امولسیونی)
  5. عایق رطوبتی مایع پلی اورتان

۱- پوششهای آببند قیری (قیر و گونی)

عایقکاری رطوبتی با استفاده از قیر و گونی یکی از روشهای متداول برای آببندی فضای تر در ساختمانها در ایران است. این یک پوشش آببند عملکرد این محافظ انعطاف پذیر بر اساس فرمولاسیون و درجه پلیمریزاسیون قیر مورد استفاده تغییر مینماید. البته روش اجرای استاندارد در اجرای قیر و گونی تاثیر به سزایی در کیفیت نهایی و دوام  لایه آببند ایجاد شده خواهد داشت.

متداول ترین کاربردهای پوشش های قیری در مناطقی است که زیرآیندی که قرار است این پوشش آببند بر روی آن اجرا گردد، فاقد رطوبت باشد. چرا که در حضور رطوبت چسبندگی سیستمهای قیری به زیرآیند به شدت کاهش می یابد. البته باید خاطر نشان نمود که گروهی از مواد آببندی قیری تحت عنوان قیرهای امولسیونی وجود دارند که برای اجرا نیازی به گرم کردن نداشته و از آنجایی که قیرهای امولسیفای شده در آب محسوب میشوند قابلیت اجرا بر روی سطوح مرطوب را دارند. از گروه اخیر عایقهای رطوبتی پایه قیری جهت محافظت فونداسیون و پایه های پل در برابر نفوذ یونهای خوردنده استفاده میشود. گروه عایقهای رطوبتی که حاوی قیرهای امولسیونی هستند بیشتر مواد نم بند (Damproofing Materials) هستند  تا مواد آببند (Waterproofing Mateials).

این محصولات آببندی برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید مناسب نیستند مگر اینکه با مواد انعطاف پذیرتری مانند پلی اورتان یا پلیمرهای مبتنی بر اکریلیک اصلاح شده باشند.

۲-عایق رطوبتی پیش ساخته قیری (ایزوگام)

عایق رطوبتی پیش ساخته قیری (ایزوگام)، یک غشای قیری است که به دلیل کارایی ثابت شده آن به ویژه در ایران روشی محبوب برای سقف های کم شیب است. این عایق رطوبتی قیری به واسطه گرم کردن به وسیله مشعل به لایه زیری خود می چسبد.

ترکیبات این عایق رطوبتی چسب شامل قیر، انواع پلیمرها و پرکننده ها به همراه یک تیشوی بعضا از جنس فایبرگلاس میباشد. علاوه بر این موارد، رزین ها و روغن های خاصی ممکن است برای بهبود ویژگی های چسبندگی به ترکیب این عایق رطوبتی اضافه شوند. یکی از معایب این دست از عایقهای رطوبتی این است که با گذشت زمان خواص چسبندگی آنها به زیرآیند کاهش می یابد.

در صورتی که لایه عایق رطوبتی ایزوگام به واسطه شرایط اجرایی نظیر اجرا بر روی دیوارهای حایل برای جلوگیری از ورود رطوبت آبهای سطحی به سازه، در معرض سنگدانه هایی باشد که موجب سایش و پارگی آن گردد برای جلوگیری از این اتفاق پیمانکار باید یک لایه محافظ بر روی آن اعمال کند تا از سوراخ شدن غشای آببند جلوگیری شود.

۳- عایق رطوبتی مایع پلی اورتان

عایق رطوبتی غشایی مایع پلی اورتان برای آببندی سقفهای مسطح و در معرض هوا استفاده می شود. این روش آببندی معمولا روشی گران محسوب میشود.

عایق رطوبتی مایع پلی اورتان می تواند انعطاف پذیری بالاتری را ارائه دهد. ولی از منظری دیگر پلی اورتان به رطوبت بسیار حساس است. بنابراین قبل از اجرا، باید در ارزیابی میزان رطوبت دال بتنی بسیار دقت کرد، در غیر این صورت ممکن است بعد از مدتی شاهد جداشدن غشای آببند اجرا شده بر روی سطوح باشیم.

۴- عایق رطوبتی سیمانی

عایق رطوبتی سیمانی ساده ترین روش عایق رطوبتی در ساختمان سازی است. انواع عایقهای رطوبتی سیمانی را میتوانید به راحتی از شرکتهای تولیدی مواد شیمیایی ساختمان تامین نمایید.شرکت فرازپایه البرز یکی از شرکتهای دانش­بنیان تولید کننده این گروه از مواد آیببندی در ایران می­باشد. این محصولات  به راحتی با آب (در صورت تک جزیی بودن مانند ترمیم کننده RCM) و یا با جزء مایع خود (در صورت دو جزیی بودن مانند عایق پلیمری MCI) مخلوط شده و بر روی سطوح مورد نظر  اعمال می شوند. معمولا میتوان این گروه از عایقهای رطوبتی را بااستفاده از یک تیشو و یا ژئوتکستایل نظیر محصول سوپرتیشو که یک ژئوتکستایل بافته شده از الیاف پلی استر است، در برابر ترکهای احتمالی مسلح نمود.

کاربردهای روش عایق رطوبتی سیمانی هم در فضای تر داخل ساختمان مانند آببندی سرویسهای بهداشتی و هم در فضای تر بیرون ساختمان مانند آببندی و ایزولاسیون پشت بامها می باشد.

کاربردهای عایق رطوبتی سیمانی

  1. آببندی و ایزولاسیون کلیه فضای تر ساختمان اعم از بام، سرویسهای بهداشتی، بالکن، تراس و …
  2. آببندی و ایزولاسیون استخرها و مخازن آب
  3. آببندی و ایزولاسیون سازه های تصفیه خانه های آب
  4. آببندی و ایزولاسیون تاسیسات تصفیه فاضلاب
  5. آببندی و ایزولاسیون عرشه پل ها
  6. آببندی و ایزولاسیون سیستم های راه آهن و مترو
  7. آببندی و ایزولاسیون بنادر و اسکله های باری دریایی
  8. آببندی و ایزولاسیون کانالهای آب
  9. آببندی و ایزولاسیون سازه های پارکینگ
  10. آببندی و ایزولاسیون تونل هاعا

۵- عایقهای رطوبتی مایععع

اجرای عایقهای رطوبتی مایع معمولا شامل اجرای یک پوشش پرایمر و دو لایه رویی میباشد. اجرای این پوشش های آببندی به صورت اسپری، اجرا با غلتک و یا ماله است. لایه مایع نازک است و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به انواع عایق رطوبتی سیمانی دارد.

این مایع به یک پوشش لاستیکی و انعطافپذیر  روی دیوار تبدیل می شود. البته باید خاطرنشان کرد که عایقهای رطوبتی  سیمانی دو جزیی نظیر عایق رطوبتی پلیمری MCI نیز به دلیل حضور جزء رزینی بر پایه مواد اکریلیک بسیار انعطاف پذیر بوده و در تست کشش تا ۷۰% ازیاد طول را تحمل می­نمایند.  دوام این پوشش های آببندی بستگی به نوع پلیمری دارد که سازنده برای ساخت عایق رطوبتی مایع استفاده کرده است.

به عنوان مثال عایق رطوبتی پلیمری MCI به دلیل حضور رزینهای اکریلیک در برابر نور خورشید مقاوم بوده و مقاومت جوی و دمایی بسیار بالایی دارد، تا جایی که می­توان از این محصول در بازه دمایی منفی ۴۰ تا مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد استفاده نمود.

سوالات متداول در مورد انواع، روش ها و کاربردهای عایق رطوبتی

انواع عایق رطوبتی چیست ؟

رایج ترین انواع عایق رطوبتی عبارتند از عایقهای رطوبتی سیمانی، عایقهای رطوبتی مایع، عایق رطوبتی پیش ساخته قیری، پوششهای قیری درجا نظیر قیر و گونی و عایق رطوبتی مایع پلی اورتان.

هدف از اجرای عایق رطوبتی چیست ؟

هدف از اجرای عایق رطوبتی جلوگیری از نفوذ آب به سطوح بتنی است

عایق رطوبتی کجا استفاده می شود؟

عایق رطوبتی معمولا جهت آببندی و ایزولاسیون  زیرزمین، دیوارها، حمام، آشپزخانه، بالکن، عرشه پل، تراس یا پشت بام، بام سبز، مخازن آب و استخرها مورد استفاده قرار میگیرد.

 کاربردهای عایق رطوبتی سیمانی چیست ؟

  1. آببندی و ایزولاسیون کلیه فضای تر ساختمان اعم از بام، سرویسهای بهداتشی، بالکن، تراس و …
  2. آببندی و ایزولاسیون استخرها و مخازن آب
  3. آببندی و ایزولاسیون سازه های تصفیه خانه های آب
  4. آببندی و ایزولاسیون تاسیسات تصفیه فاضلاب
  5. آببندی و ایزولاسیون عرشه پل ها
  6. آببندی و ایزولاسیون سیستم های راه آهن و مترو
  7. آببندی و ایزولاسیون بنادر و اسکله های باری دریایی
  8. آببندی و ایزولاسیون کانالهای آب
  9. آببندی و ایزولاسیون ساعایق پلیمری
  10. زه های پارکینگ
  11. آببندی و ایزولاسیون تونل ها

نظر بدهید