به درستی محصول به سبد شما اضافه گریده است
انواع عایق رطوبتی

انواع عایق رطوبتی

به طور کلی برای بررسی انواع عایق رطوبتی مورد استفاده در صنعت ساختمان (که به جهت آببندی قسمتهای مختلف ساختمان از جمله آببندی و ایزولاسیون استخر، مخزن آب، آببندی بام و روف گاردن استفاده میشوند)، می توان از طبقه بندی های مختلف بر اساس پایه شیمیایی ماده آب بند، شکل ماده آب بند (به عنوان مثال عایقهای رطوبتی پیش ساخته مانند ایزوگام یا عایقهای رطوبتی درجا) و روش اجرای ماده آببندی (مانند عایقهای رطوبتی سرد اجرا مانند آببند پلیمری و یا عایقهای رطوبتی گرم اجرا مانند ایزوگام و قیرگونی) استفاده نمود. به نظر می رسد جامع ترین طبقه بندی برای عایقهای رطوبتی  بر اساس ساختار شیمیایی آنها باشد که به طور کلی عایقهای رطوبتی را به انواع عایقهای رطوبتی پایه آب و عایق های رطوبتی پایه حلال تقسیم میکنیم.

عایقهای رطوبتی پایه آب

عایقهای رطوبتی پایه آب جزء آن دسته از انواع عایق رطوبتی محسوب میشوند که معمولا قابلیت انحلال در آب را داشته و آب به عنوان جز حلال این دسته از کامپوزیتهای آب بند محسوب میشود. عایقهای رطوبتی پایه آب خود به دو دسته عایقهای رطوبتی تک جزیی و سیستمهای آببندی چند جزیی تقسیم میشوند.

عایقهای رطوبتی تک جزیی پایه آب

عایقهای رطوبتی تک جزیی پایه آب، گروهی از انواع عایق رطوبتی هستند که معمولا به دو صورت پودری و یا مایع در بازار صنعت ساختمان توسط تولیدکنندگان مواد شیمیایی صنعت ساختمان ارائه میشوند. در سبد کالایی ارائه شده توسط شرکت فرازپایه البرز، میتوان به محصول ترمیم کننده الیافدار آببند یا ملات آببند RCM  و یا پودر بندکشی MCM اشاره نمود که یک نمونه عایق رطوبتی تک جزیی پودری محسوب میشود. به عنوان مثال پودر بندکشی MCM جهت آببندی درز کاشی و سرامیک جهت آببندی سرویس بهداشتی بدون تخریب کاربرد دارد.  از جمله عایق های رطوبتی پایه آب مایع شرکت فرازپایه البرز میتوان به پرایمر آببندی FARA FLEX اشاره نمود.

برخی از محصولاتی که به عنوان یک عایق رطوبتی تک جزیی در بازار ارائه میشوند را نیز نمیتوان به تنهایی به عنوان یک عایق رطوبتی استفاده نمود. برخی از این عایقهای رطوبتی را با نام چسب بتن آب بند نیز میشناسند. عایق رطوبتی Z90 تولید شرکت NSG و یا چسب بتن آب بند SA12 تولید شرکت شیمی ساختمان از این دست از عایق های رطوبتی هستند. این عایقهای رطوبتی را میبایست طبق دستور مصرف آنها، به همراه یک ملات سیمانی جهت آب بندی استفاده نمود.

لازم به ذکر است در صورتی که اصرار بر استفاده از یک عایق تک جزیی جهت آب بندی قسمتهای مختلف سازه داشته باشید، میتوانید از چسب بتن آب بند MCP نیز استفاده نمایید. البته در بیشتر مواقع از این دسته از عایق های رطوبتی جهت آب بندی استخر و یا آب بندی مخازن آب استفاده میشود.

عایقهای رطوبتی دو جزیی پایه آب

آببند پلیمری یا عایق رطوبتی کوپلیمری دو جزیی از دسته عایقهای رطوبتی دو جزی پایه آب محسوب میشوند که نمونه آن عایق کوپلیمری MCI  می باشد که جهت آببندی بام، آببندی استخر، آببندی مخزن آب و  آببندی فونداسیون و دیوارهای حایل در سازه های مختلف قابل استفاده است. همانطور که اشاره شد عایق رطوبتی کوپلیمری MCI و عایق رطوبتی الیافدار RCI تولید شرکت فرازپایه به این گروه از انواع عایق های رطوبتی تعلق دارند. امروزه استفاده از واژه عایق نانو و یا عایق رطوبتی نانو نیز در بین برخی از فعالین حوزه تولید و ارائه عایق های رطوبتی نیز رایج شده است. باید خاطر نشان ساخت در صورتی میتوان به یک عایق رطوبتی پلیمری عایق نانو اطلاق نمود که در فرآیند تولید این عایق رطوبتی از فناوری نانو استفاده شده باشد.

 عایقهای رطوبتی دوجزیی نظیر عایق رطوبتی MCI عملکرد بهتری نسبت به عایق های رطوبتی تک جزیی دارند. عایق های پلیمری دوجزیی شامل یک جزء مایع بر پایه رزینهای استایرن اکریلیک و یک جزء پودری بر پایه سیمانهای هیدرولیک و نانوذرات میباشند. لذا با توجه به استفاده از دو نوع سیستم چسباننده در این گروه از عایق های رطوبتی، علاوه بر داشتن انعطاف پذیری مناسب، معمولا چسبندگی این دسته از عایقهای رطوبتی به انواع زیرآیندهای سیمانی، بتنی و فلزی بسیار بالاست.

برای اطلاع از مشخصات فنی این گروه از انواع عایق های رطوبتی پلیمری میتوانید به لینک ذیل مراجعه نمایید. همچنین برای اطلاعات کاملتر در خصوص انواع عایق رطوبتی میتوانید به لینک انواع عایق رطوبتی مراجعه فرمایید.

مشخصات فنی عایق های رطوبتی دوجزیی

عایقهای رطوبتی پایه حلال

عایقهای رطوبتی پایه حلال معمولا به دو گروه سرد عایق رطوبتی اجرا و عایق رطوبتی گرم اجرا تقسیم میشوند.

عایقها رطوبتی پایه حلال گرم اجرا

عایقهای رطوبتی گرم اجرا آن دسته از انواع عایق رطوبتی هستند که برای اجرای آن بایستی از یک سیستم گرم کننده مانند مشعل جهت فعال نمودن پیوندهای شیمیایی این عایق رطوبتی استفاده نمود. به طور کلی عایقهای پایه قیری نظیر ایزوگام و قیرگونی  در این دسته عایقهای رطوبتی قرار میگیرند.

با توجه به نفتخیر بودن کشور ایران، عایق های پایه قیر در زمره عایق های رطوبتی متداول در صنعت ساختمان در ایران محسوب میشوند. از این رو اکثر فعالان در حوزه صنعت ساختمان از جمله سازندگان و مهندسین عمران کمتر با عایق های رطوبتی دیگر آشنا هستند.

ایزوگام و قیرگونی را همه ی مهندسین فعال در حوزه ساختمان میشناسند. البته پوشش کاهگل به عنوان یکی از قدیمی ترین پوششهای آببند و محافظتی به ویژه در برابر نفوذ رطوبت در سالهای دور در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار میگرفت. در سالهای بعد قیر گونی به عنوان یک سیستم مورد اطمینان جهت آب بندی فضای تر ساختمان از جمله آب بندی پشت بام، آب بندی سرویسهای بداشتی، آب بندی بالکن و سایر قسمتهای ساختمان مورد استفاده قرار گرفت. عایق های رطوبتی پیش ساخته موسوم به ایزوگام نیز نزدیک به ۳ تا ۴ دهه است که در ایران رایج شده است. جهت آشنایی با مشخصات فنی یک ایزوگام استاندارد اینجا را کلیک نمایید.

عایقهای رطوبتی پایه حلال سرد اجرا

معمولا سیستمهای آببندی بر پایه اپوکسی، پلی یورتان و پلی یوریا در گروه عایقهای رطوبتی پایه حلال سرد اجرا تقسیم بندی میشوند. ار این عایقهای رطوبتی میتوان جهت آببندی قسمتهای مختلف یک سازه استفاده کرد ولی باید به خاطر داشته باشید که هرکدام دارای مزایا و معایب بالقوه ای نیز میباشند.

مواد اولیه گروه مواد با پایه شیمیایی اپوکسی در ایران توسط پتروشیمی تولید و عرضه میشوئد. بسیاری از پارکینگها و کفپوشهای صنعتی با استفاده از این دسته از مواد شیمیایی پوشش داده می شود. عایق بی رنگ X PROOF  محصول شرکت فرازپایه که جهت آببندی سرویس بهداشتی بدون تخریب استفاده می شود در این گروه قرار دارد. یکی از معایب این گروه از عایقهای رطوبتی عدم انعطاف پذیری و عدم مقاومت در برابر نور خوشید است که به همین دلیل نمی توان آنها را در فضای بیرونی (OUT DOOR) مورد استفاده قرار داد.

عایق رطوبتی پایه حلال سرد اجرای پلی یورتان به دلیل داشتن انعطافپذیری بالا و همچنین مقاومت در برابر تابش خورشید، عملا مزیت خود را نسبت به سیستمهای پایه اپوکسی ثابت نموده است ولیکن هر دوی این مواد با قیمت تمام شده بالا معمولا قابل استفاده در پروژه هایی نظیر آببندی بام و آببندی سرویسهای بهداشتی و آببندی استخر نیستند. علاوه بر اینها با توجه به پایه حلال بودن هر دو سیستم، پس از اجرای آنها هر روسازی به ویژه روسازیهای که منوط به استفاده از سیستمهای سیمانی و پایه آب است به خوبی به روی آنها نچسبیده و این افت چسبندگی یکی دیگر از معایب این سیستمهای آببند محسوب میشود.

به گفتگو بپیوندید 3 دیدگاه

  • اربابیان گفت:

    با سلام سوال بنده اینست که برای لکه گیری آسفالت بام آیا میتوان از عایق های تولیدی شما استفاده کرد با توجه به ۲ جنس مختلف آسفالت و عایق پلیمری امکان همگن شدن وجود دارد یا پیشنهاد بهتری دارید. با تشکر اربابیان

    • farazpaye گفت:

      سلام جناب اربابیان
      عایق پلیمری MCI قابلیت چسبندگی به سیستمهای پایه قیری از جمله آسفتالت را هم دارد. لذا از آنجایی که قبلا برای تست چسبندگی این عایق رطوبتی، نسبت به اجرای آن بر روی آسفالت اقدام شده است، میتوانید برای لکه گیری بر روی آسفالت از این عایق پلیمری استفاده نمایید.
      جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره های واحد پشتیبانی فنی شرکت تماس حاصل فرمایید.
      ۳۳۳۵۲۴۲۳ ۰۲۶ داخلی ۲ و ۰۹۳۹۳۲۶۱۳۰۰
      ارادتمند
      واحد پشتیبانی فنی و مهندسی

نظر بدهید