
آببندی چاله آسانسور
معمولا در مکانهایی که سطح آب زیرزمینی به اندازه ای بالاست که امکان نشت منفی به داخل سازه وجود دارد، اگر قبل از اجرای سازه برنامه ای برای آببندی فضاهایی نظیر چاله آسانسور در نظر گرفته شود، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
لذا به منظور آببندی چاله های آسانسور در چنین شرایطی در صورتی که یک طرح زهکشی جهت هدایت آب در نظر گرفته شود میتوان از سیستمهای آببندی پایه آب (عایق رطوبتی پلیمری MCI) بر اساس دستورالعمل پیشنهادی زیر استفاده نمود.
ترمیم و ماهیچه کشی
در اولین مرحله آببندی چاله آسانسور توصیه میشود ابدا به وسیله ملات ترمیمی RCM نسبت به یک ماهیچه سیمانی درمحل اتصال کف به دیواره چاله آسانسور اقدام شود. همچنین در این مرحله جهت مسلح نمودن ماهیچه سیمانی اجرا شده میتوان از یک لایه سوپرتیشو (ژئوتکستایل بافته شده از الیاف پلی استر) بر روی ماهیچه اجرا شده اقدام نمود.
اجرای نفوذگر پودری
در مرحله بعدی آببندی چاله آسانسور با استفاده از محصول نفوذگر پودری نسبت به اجرای دو دست از محصول مذکور بر روی کف و دیواره اقدام میگردد.
اجرای عایق پلیمری MCI
پس از ۲۴ ساعت از اجرای دو دست نفوذگر پودری، عایق پلیمری MCI که یک عایق رطوبتی دو جزیی است نیز در دو دست بر روی کل سطح کف و دیواره چاله آسانسور اجرا میگردد. کیورینگ این سیستم آببندی اجرا شده نیز بعد از ۴۸ ساعت تکمیل گردیده و آببندی چاله آسانسور تکمیل میگردد.
بدیهی است قبل از اجرای هر کدام از مراحل آببندی ذکر شده در فوق سطح کار شامل کف و دیواره های چاله آسانسور میبایست از هرگونه آلودگی حاصل از گرد و غبار و چربی زدوده شده باشد. همچنین حتما میبایست نسبت به اجرای یک طرح زهکشی جهت جلوگیری از ورود آب در هنگام اجرای مراحل آببندی اقدامات لازم صورت پذیرفته باشد. در صورتی که امکان زهکشی به هر دلیلی میسر نباشد با توجه به شرایط پروژه میتوان از محصول آنی گیر بتن جهت جلوگیری موقت از ورود آب به سازه چاله آسانسور اقدام نمود. همچنین در صورت بحرانی بودن وضعیت ورود آب به چاله آسانسور و عدم امکان انحراف آب به روش زهکشی، روشهای دیگری از جمله بتن ریزی یک بتن زودگیر و آببند بر روی بتن موجود در کف و یا دیوارهها و یا استفاده از سیستم تزریق فوم پلی یورتان توصیه میگردد.
لازم به توضیح است اجرای این روش آببندی جهت آببندی چاه آسانسور قبل از اجرای هرگونه تاسیسات لازم در چاله آسانسور توصیه میگردد. چرا که در صورت وجود هر گونه اتصالی بر روی کف و یا دیوارهها، امکان آببندی بهینه چاله آسانسور دچار مشکل خواهد شد. لذا این روش اجرایی در ابتدای کار و قبل از هرگونه فعالیت اجرایی دیگر در چاله آسانسور نتیجه بهتری را در بر خواهد داشت.